Wie is die vrouw?

‘Ik zie snel wat nodig is en ben daarin genadeloos eerlijk.’

 

Marjan Tabak (1967), geboren Noord-Hollandse, is interimmanager en coach. Werkte jarenlang bij ABN AMRO Bank waar ze grondige kennis opdeed van het (financiële) reilen en zeilen van bedrijven en een groot netwerk ontwikkelde.

Heeft veel kleine ondernemers gecoacht. Is geaccrediteerd coach. Volgde een opleiding tot kindercoach. Snapte daarna helemaal waarom volwassenen zich gedragen zoals ze zich gedragen. Volgde een opleiding tot vertrouwenspersoon, maar rondde die niet af – verplichte geheimhouding gaat niet heel goed samen met zaken aan het licht willen brengen en oplossen.

Verdiepte zich in vechtscheidingen, in ziekteverzuim, in sjamanisme en in de systemen van families en organisaties. Gelooft in: vastgeroeste overtuigingen loswrikken en beweging brengen.

Ze houdt van elke werkomgeving maar het meeste van een omgeving waarin mensen voor en met elkaar werken. Werken aan een plan dat 'groter is dan ik', elkaar mooier en groter maken. Werkt graag door met elkaar doelen neer te zetten, te bouwen met elkaar, plannen maken en uitvoeren, brainstormen en mooie acties bedenken, in welke volgorde dan ook.

Geniet van de werkdruk, de stress en de 'Hopla, we hebben het geflikt' adrenaline. Maar het meest geniet ze als het 'Hopla, we hebben het geflikt' iemand betreft die ze gefaciliteerd of ondersteunt heeft, gedragen of overeind heeft geholpen. 

 

Marjan woont in een historisch pand in een rustiek dorp in de Nederbetuwe, heeft twee (bijna volwassen) dochters die in Amersfoort wonen, houdt van koken, van honden en katten, van het schrijven van korte magische verhalen, van reizen en spiritualiteit, en van zingen in de auto.