Wie is die vrouw?

‘Ik doe het goed in de chaos’

 

Mijn naam is Marjan Tabak, midden 50, geboren in Noord-Holland in een multiculturele samenleving en verhuisd naar Zuidoost Drenthe op mijn 22ste, sinds kort woon ik in Gelderland. Moeder van 2 jonge vrouwen en Interim Manager en Coach binnen mijn eigen onderneming MT Coach & Organisatie Ontwikkeling. Geboren in een voor kinderen onveilig arbeidersgezin werd ik op zeer jonge leeftijd ervaringsdeskundige in grensoverschrijdend gedrag. Deze ervaringen hebben zich buiten het gezin voortgezet als puber, jonge vrouw, echtgenote, werkneemster, patiënt etc. Ik heb als jonge vrouw de verantwoordelijkheid genomen om mijn slachtofferschap te transformeren en mijn wonden omgezet in leiderschap met als specialiteit mensen en hun gedrag & emoties. Daarnaast heb ik een uitstekend kompas voor ‘dat wat niet klopt’, dat geldt voor allerlei vormen van relaties, samenwerkingsverbanden, omgangsregels en communicatiestromen. Ik heb dit menigmaal ingezet binnen de functies die ik bekleedt heb met alle gevolgen van dien. In een witte mannencultuur ben ik menigmaal met de grond gelijk gemaakt. Trouw aan mijzelf blijven is het enige wat ik kon en wilde doen. Dat is altijd mijn drijfveer geweest om te handelen, maar ook om te zorgen voor een ander die knel zat of werd gezet. Dat ik daarvoor dapper moest worden zal je niets verbazen. Vanuit kwetsbaarheid krachtig zijn en moedig blijven, leren nee zeggen en zo kom je er achter dat er boven het maaiveld een prachtig uitzicht blijkt te zijn.

Wat breng ik jouw bedrijf en medewerkers? Een vrouw met een zeer stevige ruggengraat die zich niet van haar pad laat sturen, koersvast is en een lange adem durft te hebben. Niet bepaald bang is, keihard vecht voor een moreel goede zaak, uitstekende verbinder en netwerker is. Mijn communicatie is zeer duidelijk en ‘straight to the point’, verwacht van mij geen politiek-correcte antwoorden, wel de nodige sensitiviteit, maar ik vertel wel waar iets op en voor staat. Ik vecht en sta voor mensen en wijk daarin niet, ben de rebel in vrede, doe het rotwerk en onderzoek, pluis uit en ga door waar een ander stopt, geef ongevraagd advies en heb een zeer lange adem. Ikzelf ambieer geen spotlight, maar pak deze wel als het nodig is om het ‘groter goed’ onder de aandacht te brengen. Daarnaast creëer ik op natuurlijke wijze de gunfactor en kan alles vanuit bezieling goed overbrengen en mensen mee krijgen. 

De afgelopen jaren ben ik veel in mijn eentje bezig geweest om de zieke cultuur gezond te maken. Met al mijn kunnen zette ik mij hiervoor in en nam dit mee in mijn werk en privéleven, maar het was niet genoeg. Er was echter niets waar ik mij bij aan kon sluiten om het samen te doen. Willen we echt de verandering brengen die nodig is in besturen, overheidsorganen etc. om een moreel gezonde cultuur te implementeren, dan zullen we aan de voor- en achterkant hard aan het werk moeten gaan. Dat het dan lukken gaat, dat weet ik zeker. Als wij als bezielde mensen zich tot elkaar verhouden dan gaan we allemaal voor ‘iets dat groter is dan onszelf.’  Graag ga ik met jou/jullie bouwen om mensen meer ruimte en eigen richting te geven. Om van mechanische processen naar transformatie te gaan en elkaar te zien zoals we echt zijn: waardevolle individuen die allen in grote verscheidenheid evenwaardig zijn. Ik leg verbindingen met mensen en ben niet bang om lastige issues te spiegelen, en blijf staan wachten als een organisatie hier nog even tijd voor nodig heeft. Communicatief zeer goed ontwikkeld waardoor ik mensen mee kan nemen in het veranderproces en ze er ook in laat geloven. Er ontstaat altijd magie waardoor enthousiasme, passie en collegialiteit groeit als ik mij verbind met anderen. Verder doe ik in mijn werk altijd meer dan gevraagd wordt waardoor het gevraagde completer wordt en zorgt voor een bredere verbinding.


Neem mij mee en laat mij meehelpen om te focussen op de gemeenschappelijkheid en niet op de verschillen. Laten we samen aan het werk gaan, mét de groep. 


Heb het goed. 

Groet Marjan 

C V Marjan Tabak Interim Manager 2023
Word – 148,3 KB 56 downloads